Λιπομέτρηση

App Αξιολόγησης

Η Λιπομέτρηση του gym ΣΤΑΔΙΟ, στη Λιβαδειά, μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις με ακρίβεια το ποσοστό λίπους του σώματός σου και να αξιολογήσεις καλύτερα αν η δίαιτα ή το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείς φέρνει αποτελέσματα. H ύπαρξη κάποιου λίπους είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Το ποσοστό αυτό διαφέρει ανάλογα με το φύλο και την ηλικία. Σε γενικές γραμμές, τα επιθυμητά όρια για τους ενηλίκους είναι 13-20% στους άντρες και 21-26% στις γυναίκες. Η Λιπομέτρηση στο γυμναστήριο ΣΤΑΔΙΟ εκτελείται από έμπειρο προσωπικό με δύο μεθόδους: το δερματοπτυχόμετρο και τη βιοηλεκτρική αντίσταση.

Δερματοπτυχόμετρο
Το προσωπικό μας, με τη βοήθεια του δερματοπτυχόμετρου (ενός οργάνου που μοιάζει με λαβίδα), μετράει το λίπος σε διάφορα σημεία του σώματός σου (μπράτσο, ωμοπλάτη, κ.α.) ανασηκώνοντας και πιέζοντας το δέρμα. H μέτρηση σε κάθε σημείο πρέπει να γίνει δύο φορές, για να βγει ο μέσος όρος. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί ειδικές εξισώσεις για να υπολογίσει το συνολικό ποσοστό λίπους. Αν εκτελεστεί σωστά, η μέθοδος αυτή είναι αρκετά ακριβής αλλά και αρκετά επώδυνη, επειδή το δερματοπτυχόμετρο τραβάει και πιέζει το δέρμα. H μέθοδος αυτή δεν ενδείκνυται για υπερβολικά παχύσαρκα άτομα, επειδή το εύρος της λαβίδας του δερματοπτυχόμετρου ίσως να μην είναι αρκετό για να γίνει η μέτρηση. H όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος (μερικές ώρες έως μία ημέρα) για να εκτελέσει ο ειδικός τους απαραίτητους υπολογισμούς.

Βιοηλεκτρική Αντίσταση
H μέθοδος αυτή είναι εντελώς ανώδυνη και πολύ γρήγορη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξαπλώσεις και να χαλαρώσεις πλήρως για λίγα λεπτά. O ειδικός θα τοποθετήσει ηλεκτρόδια με ρεύμα πολύ χαμηλής τάσης στο ένα χέρι και στο ένα πόδι σου. Με αυτή τη μέθοδο οι υπολογισμοί γίνονται αυτόματα από το ίδιο το μηχάνημα, και γι’ αυτό και το αποτέλεσμα βγαίνει αμέσως.

Τι πρέπει να προσέξεις

  • Nα μην έχεις φάει για τουλάχιστον δυόμισι ώρες πριν τη μέτρηση
  • Nα μην έχεις γυμναστεί για τουλάχιστον δυόμισι ώρες πριν τη μέτρηση
  • Nα μην έχεις πιει καφέ
  • Αν είστε γυναίκα, μην κάνεις τη μέτρηση όταν έχεις περίοδο

Διάλεξε ένα δώρο γνωριμίας και έλα να το απολαύσεις στο ΣΤΑΔΙΟ! Κλίκαρε τους παρακάτω συνδέσμους για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα Insider Apps του γυμναστηρίου μας: